350γρ Αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ Χαρουπάλευρο ( στα βιολογικά)
1/2 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι πορτοκαλόζουμο
1 ποτήρι γάλα
Μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
( αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια )
Ανακατέψτε τα αλεύρια
διαλύστε τη σόδα στο πορτοκαλόζουμο ( προσοχή γιατί αφρίζει, ανακατέψτε το σε κανατούλα).
Βάλτε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ και χτυπήστε για 5 λεπτά προσθέστε τα αλεύρια σιγά-σιγά και πάρτε μια παχύρρευστη ζύμη ( όπως τα συνηθισμένα κεικ)
Ψήστε στους 180 για μια ώρα.
νόστιμο!θα προτεινω να αντικαταστησετε το γάλα με ανθρακούχα σοδα(και να καταργησετε τη μαγειρικη,η οποία πλέον αμφισβητείτε στη χρηση της στα φαγητα,γιατι καταστρεφει τις θρεπτικες τους ουσίες)...έτσι θα ειναι και νηστισιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο Πάσχα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασα την εκδοχή με ανθρακούχα σοδα όπως γράφει κάποιος σε σχόλιο και δε φούσκωσε καθόλου! Θα ξαναπροσπαθήσω με μαγειρική σόδα αυτήν τη φορά όπως στην original συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή