υλικά 300 γραμμάρια σύγλινα 4 αυγά αλάτι πιπέρι Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα σύγλινα (αφού τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρέσουμε το λίπος),και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και περιχύνομε τα σύγλινα. Οταν ψηθεί το σφουγγάτο απο τήν μια πλευρά το γυρίζουμε να ψηθεί και απο τήν άλλη. Καλή σας όρεξη.. Για σάς που δέν ξέρετε τι είναι τα σύγλινα ,να πούμε οτι είναι ένας απο τους τρόπους διατήρησης του κρέατος.Είναι το γνωστό κουρουπιαστό κρέας η κρέας τής κουρόυπας.Ο τρόπος συντήρησης είναι πανάρχαιος και ευρύτατα διαδεδομένος στο βυζαντινό κόσμο. Τα σύγλινα είναι κομματάκια χοιρινό κρέας μαζί με τα κόοκαλα τα οποία τσιγαρίζονται με λάδι και κρεμύδι,τα οποία τα αφήνουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά. Σ ένα άλλο τσικάλι λιώνουμε προβιά του χοίρου για να βγάλει λίπος ,ρίχνομε μέσα τα κομμάτια απο το χοιρινό κρέας που έχομε μισοψήσει και τα σκεπάζομε με λίπος.Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για πολύ καιρό. Τα σύγλινα συνδιάζονται και με πατάτες,με χόρτα,μέ αυγά η και σκέτα.. (από το βιβλίο τής Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη-Κρητική παραδοσιακή κουζίνα) |
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010
Σύγλινα μέ αυγά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Παραδοσιακη συνταγη!Συγχαρητηρια !
ΑπάντησηΔιαγραφή