Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Καλιτσούνια Στειακά ανεβατά

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε
• 3 κιλά αλεύρι.
• 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
• 4 αυγά
• 3 ποτήρια ζάχαρη.
• 6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας (ή προζύμι).
• 1 ½ ποτήρι νερό.

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
• 2 κιλά μυζήθρα (τριμμένη)
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• Λίγη κανέλα

Εκτέλεση σε δέκα βήματα:

1.Διαλύομε τη μαγιά σε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό.

2.Προσθέτομε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και αφήνομε το προζύμι να ανέβει. 3.Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το αφήνουμε να ανέβει.

4.Την τρίτη φορά προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, τα ζυμώνομε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.

5.Για την γέμιση ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

6.Ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου.

7.Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και το τραβάμε προσεχτικά μέχρι να σκεπαστεί.

8.Για να τα φτιάξουμε τετράγωνα διπλώνουμε το φύλλο από τις δύο αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνουμε το ίδιο με τις δύο άλλες αντίθετες πλευρές.

9. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 2 ώρες).

10 Τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε με σησάμι και τα ψήνουμε.

Επειδή είναι χρονοβόρα συνταγή, όχι δύσκολη, φτιάξτε πολλά να δώσετε και στη γειτόνισσα .

4 σχόλια:

  1. Δεν εχω φτιαξει ποτε, αλλα μ αρεσουν πολύ!
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα πω τιποτα τωρα.πρωτα θα τα φτιαξω γιατι τα εχω λαχταρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aχ! Τέτοια μου στέλνει μια φίλη μου από Κρήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβή, σε σευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή! Πόσα καλιτσούνια περίπου γίνονται με αυτή την δοσολογία? Είμαι στην Ν Αφρική και θα προσπαθήσω να τα φτιάξω... Θα βάλω αντί για μυζήθρα ρικότα και δεν θα είναι τόσο καλά αλλά από το τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή