Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Γλυκοκολοκύθα κριθαρότο



4-5 φέτες κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
λάδι
Σταφίδες 2 κ.σ.
¼ τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
300 γρ κριθαράκι μέτριο 
1 κ.γ. μαργαρίνη
1 ξυλάκι κανέλα , αλατοπίπερο , ίσως λίγη ζάχαρη αν η κολοκύθα δεν είναι καλά μεστωμένη 

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, τη κολοκύθα , χυμό πορτοκάλι, λάδι ,αλατοπίπερο, κανέλα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο. Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε τη μαργαρίνι και σοτάρουμε το κριθαράκι καλά (να σκουρύνει) . Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό και βράζουμε αλτεντε ( να κρατάει στο δόντι και να είναι ζουμάτο. Το προσθέτουμε στη κολοκύθα και τα κομμάτια της φέτας και αφήνουμε στο φούρνο να ψηθεί το φαγητό.

Tips….Στη Κρήτη συνηθίζουμε να τρώμε την κολοκύθα τηγανητή σβησμένη με ξύδι και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο , αρισμαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου