Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πελτές κυδώνι ή κυδωνόπαστο και κυδώνι γλυκό του κουταλιού


Γλυκό κυδώνι και κυδωνόπαστο .... και ζήτω η Ελληνίδα μάνα που μεγάλωσε γενιές ολόκληρες με την οικονομία και σωστή διαχείριση τοπικών εποχιακών υλικών ....αντίθετα με την σπατάλη υλικών που γίνετε σε όλες αυτές εκπομπές μαγειρικής ..νομίζω εννέα στον αριθμό ή δέκα ? έχασα το λογαριασμό...


λοιπόν συνταγή για το κυδωνόπαστο
χρησιμοποιούμε ότι θα νόμιζε κανείς ότι είναι για πέταμα . Ότι απέμεινε από τα κυδώνια που καθαρίσαμε για να κάνουμε γλυκό του κουταλιού , και εδώ είναι ο ύμνος για την Ελληνίδα μάνα νοικοκυρά.

Τα φλούδια περιέχουν την πηκτίνη για να γίνει  το γλυκό μας.  Βράσουμε τα φλούδια και τις  κουκούτσια και τα "αποκαθαριδια" από τα κυδώνια και ένα δυο κυδώνια και περνώντας το μέσα από ένα τουλπάνι στύβουμε καλά το ζουμί  και ότι καθαρό ζουμί πάρουμε πλέον το βράζουμε 1:1 με τη ζάχαρη και κάνουμε τον πελτέ κυδωνιού. Προσοχή θέλει κατσαρόλα με παχύ πάτο και ανακάτεμα συνέχεια μέχρι να δέσει...γιατί κολλάει εύκολα.

2 σχόλια:

  1. Kυδώνια υπέροχα και αγαπημένα!
    Έχουν την τιμητική τους!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν Ρουμπίνια ειναι!Μπραβο Βιβή..ανεκτιμητης αξιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή