Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

κοτόπουλο μιλανέζα


Οι συνταγές είναι σαν τα Αγγλικά…..Κάνεις μαθήματα μικρός ,νομίζεις ότι δεν ξέρεις τίποτα, αλλά μεγάλος πια, ξαφνικά σου έρχονται λέξεις και φράσεις και σε αφήνουν κατάπληκτο…!!!
Έβαλα στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το κοτοπουλάκι να σοταριστούν . Θυμήθηκα από την Ψαρόσουπα τα καρότα και το σέλινο που περίσσεψαν ..και αποφάσισα να τα ρίξω μέσα…. « θα το αυγοκόψω στο τέλος σκέφτηκα …και τότε ήρθε στο μυαλό μια φράση «Κοτόπουλο Μιλανέζα»…!!
Αυτό είναι…!!! Χαμογέλασα και έτρεξα στο lap-top….έβαλα στην αναζήτηση κοτόπουλο μιλανέζα….!!!! Και yupiiiii..!!! είχα ξεκινήσει σωστά…Είναι η πρώτη φορά που θα το μαγειρέψω , η πρώτη που θα δοκιμάσω τη γεύση , αν και χρόνια πρέπει να υπήρχε στο «σκληρό» του μυαλού μου....


1 κοτόπουλο σε μερίδες
• 4 κούπες νερό
• 1 κρεμμύδι
• 1 καρότο
• λίγο σέλινο

για το ρύζι:
• 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
• 2 κούπες ζωμό κότας + 3 νερό

για τη σάλτσα , 
• 2 κούπες γάλα , 
• 1/2 κούπα ζωμό κότας
• 3 κουταλιές κορν φλάουρ και 1 αυγό λίγο χυμό λεμονιού


Σοτάρετε ελαφριά τα λαχανικά και το κοτόπουλο καλύψτε με νερό και αφήστε να βράσει το κοτόπουλο. Βάλτε κοτόπουλο κ λαχανικά σε μιά πιατέλα , κρατήστε το ζωμό. Βράστε το ρύζι στο ζωμό που κρατήσατε από το κοτόπουλο . Βάλτε το ρύζι σε φόρμα . Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε μισή κούπα ζωμό, διαλύστε το κορν φλάουρ. Ζεστάνετε το γάλα , ρίξτε μέσα το κορν φλάουρ κι ανακατέψτε ,προσθέστε ένα αυγό με χυμό λεμονιού χτυπημένο ανακατέψτε 1-2 λεπτά και κατεβάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ξεκαλουπώστε το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα, βάλτε το κοτόπουλο γύρω-γύρω και περιχύστε με τη σάλτσα, προσθέτοντας, αν θέλετε, τριμμένο τυρί. 

(στη συνταγή υπήρχε βούτυρο που παρέλειψα γιατί είχα χρησιμοποιήσει λάδι στο σοτάρισμα ..κανονικά έπρεπε να βράσω χωρίς σοταρισμα...αλλα εγώ πάντα "περίπου" κάνω τις συνταγές...)

5 σχόλια:

  1. Kι εγώ δεν έχω κανει αυτη τη συνταγή ποτέ..
    παντα λεω πως πρεπει να το προσπαθήσω..

    πρέπει να είναι πολυ νόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Νόστιμο και κλασικό πιάτο που οι παλαιότερες το έφτιαχναν σε όλα τα επίσημα τραπέζια τους!
    Μαζί με την αθηναϊκή ψαροσαλάτα με σφυρίδα (ή και άλλο ψάρι), που θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω οπωσδήποτε.
    Τι ωραία που μας το θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βιβη μου ωραίο πιατο!Θα μου επιτρέψεις καποια στιγμή να το αναδημοσιευσω στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβή μου, εξαιρετική συνταγή! Εμείς κάθε Χριστούγεννα φτιάχνουμε γαλοπούλα Μιλανέζα. Την φτιάχνω περίπου όπως λες στην συνταγή σου με μόνη ουσιαστική διαφορά ότι προσθέτω στην σάλτσα αρκετό τυρί τριμένο (παρμεζάνα). Είναι πιο παχυντικό, μα κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή