1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι τοματοχυμό από φρέσκες τομάτες
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι κύμινο πιπέρι
Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις μπάμιες . Τις αφήνουμε αρκετά να τηγανιστούν, τις ανακατεύουμε κουνώντας τη κατσαρόλα και με μια κουτάλα προσεχτικά τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και βάζουμε το κοτόπουλο. Το ροδοκοκκινίζουμε ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε το τοματοχυμό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά . Προσθέτουμε τις μπάμιες τα καρυκεύματα και αν χρειάζεται λίγο νεράκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ψηθεί το φαγητό. Ανακατεύουμε το φαγητό κουνώντας τη κατσαρόλα , δεν βάζουμε κουτάλα .! (αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο ή ελευθέρας βοσκής ο συνολικός χρόνος ψησίματος να αυξηθεί άλλα 10 λεπτά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου