΄ Ένα γλυκό πανεύκολο στη παρασκευή του και πεντανόστιμο στη γεύση του . Μπορεί να έχει κάποια άλλη ονομασία αλλά εγώ το ονόμασα έτσι από τον φίλο που μου έδωσε τη συνταγή.
500γρ κρέμα γάλακτος
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
250γρ ζάχαρη άχνη και 4 βανίλιες
1 κουτί πτι-μπερ μπισκότα
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
350 γρ κουβερτούρα
100γρ βούτυρο
2 αυγά
κάποιο λικέρ.
Χτυπάμε τις κρέμες με την άχνη και τις βανίλιες στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτή σαντιγί .
Βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα με το λικέρ τα στρώνουμε σε πυρέξ. Στρώνουμε τη μισή σαντιγί , βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα, και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Σε μπεν-μαρί βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα , ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Σουρώνουμε το γάλα που βρέξαμε τα μπισκότα , προσθέτουμε τα αυγά . Χτυπάμε και το προσθέτουμε στη κουβερτούρα ανακατεύουμε και περιμένουμε να κρυώσει λίγο . Στρώνουμε πάνω στη σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο. (Μην παραλείψετε το αυγό από τη σος γιατί δεν θα γυαλίζει και θα είναι σκληρή. )
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκάκι και εύκολο!
Χάρηκα που "γνωριστήκαμε"
και εγώ είμαι πολυ χαρούμενη που εχω καινουριους φιλους με κοινα ενδιαφέροντα . Και γω χαρηκα που βρεθήκαμε.. ¨))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Βαγγοπουλακι ειναι αδύνατο και δεν έχει ανάγκη. Εγώ αν το κάνω, τι θα πάθω;;; χαχα! Ε και μ΄ ακούσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή