Για τα σουτζουκάκια
1 κιλό κιμά χοιρινό
2 αυγά
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
φρυγανιά μουσκεμένη σε τσίπουρο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
2 κ.γ κύμινο
1 κ.γ γλυκάνισο
για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά , 2 δαφνόφυλλα
3-4 τομάτες περασμένες στο μουλτυ
ελαιόλαδο
Αναμειγνύουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε. Τα περνάμε από τηγάνι να ψηθούν καλά. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα υλικά για τη σάλτσα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθεί. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια να πάρουν μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
Μου αρέσει η προσθήκη του τσίπουρου στην φρυγανιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Βιβή!! Ήρθα σήμερα στη σελίδα σου, μετά από σύσταση της Κικής (να είναι καλά!!).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η κουζίνα σου, οι συνταγές σου και οι φωτογραφίες σου :)
Ήδη σε έβαλα στα "Με τέχνη & μεράκι" για να σε "παρακολουθώ"!!
Χάρηκα για τη γνωριμία :)