3 λίτρα γάλα
500 γρ κορνφλάουρ
250 γρ ζάχαρη άχνη
6 αυγά
50 γρ βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια (ξυλάκι ή 3 βανίλιες σκόνη)
ένα φύλλο σφολιάτα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη βανίλια και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς , προσθέτοντας το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και στο τέλος τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πρέπει να κάνετε μια παχύρρευστη κρέμα , όχι σφιχτή . (Μην τη φοβηθείτε όταν ψηθεί θα σφίξει και όταν κρυώσει ακόμη περισσότερο.)
Στο ταψί απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε την κρέμα Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου