Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Μυζηθρο-κέικ.

1 πακέτο  μπισκότα Digestive 
μια κουταλιά μεγάλη (50γρ.) βούτυρο λιωμένο
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
500 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης
2 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι
4 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

2 βανίλιες
γλυκό του κουταλιού φράουλα ή  βύσσινο



Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη στο μίξερ και κάνουμε μια σφιχτή σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μυζήθρα το γιαούρτι και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία "κρέμα". Ανακατεύουμε με τη σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα ,το λικέρ και  το  βούτυρο λιωμένο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη . Στρώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Βγάζουμε και  ανακατεύουμε πάλι . Μοιράζουμε τη μπισκοτοζύμη σε κοντά ποτήρια
βάζουμε μια παχιά στρώση μίγμα τυριού, και μια γλυκό κουταλιού. Στολίζουμε με ένα φυλλαράκι μέντας.



1 σχόλιο: