Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αυγοκαλάµαρα




Υλικά

Υλικά για τα αυγοκαλάµαρα
5 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι τσικουδιά
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι µπέικιν-πάουντερ
αλεύρι όσο σηκώσει ,
αλάτι

Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι μέλι
κανέλα, καρύδια και σουσάµι για το
πασπάλισµα
ksp_096
Εκτέλεση:
Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη, την τσικουδιά, τα αυγά, το γάλα και το µπέικιν-πάουντερ. Προσθέτουµε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυµώνουµε καλά. Ανοίγουµε φύλλο πάχους ½ εκατοστού, το κόβουµε τετράγωνα κοµµάτια 10×10 εκατοστά, τα τυλίγουμε σε σχήµα χωνιού µε 2 πιρούνια ή δένουµε φιόγκους ή φτιάχνουμε άλλα σχήµατα και τηγανίζουµε σε καυτό λάδι. Τα βάζουµε στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιµάζουµε το σιρόπι και βουτάµε κάθε αυγοκαλάµαρο στο σιρόπι που βράζει. Το αφήνουµε λίγο και έπειτα το τοποθετούµε σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε σουσάµι, κανέλα, καρύδια κοπανισµένα και λίγη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου