Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Κεικ κακάο

Υλικά

150γρ λάδι
250γρ ζάχαρη
3  αυγά
250γρ γάλα  
80γρ κακάο
1κγ σόδα
1κγ μπέικι
300γρ αλεύρι (που φουσκώνει μόνο  του)

σιρόπι : 1,5 ποτήρι νερό - 1,5 ζάχαρη
1/2 κσ κακάο

Με τη σειρά που γράφω τα υλικά τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε το γλυκό για 15 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Ψήνουμε στους 180.
Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στο γλυκό μετά από 10-15 λεπτά αφού το βγάλουμε από το φούρνο.  ( Μπορείτε να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος να κάνετε μια σφιχτή σαντιγί και να σερβίρετε με κάποιο σιρόπι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου