Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Λαχανοντολμάδες

Υλικά
1 μεγάλο λάχανο αφράτο, όχι σφιχτό
350 γρ. κιμά χοιρινό 
1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες περασμένες στο μουλτυ 
μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα 
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο


Μέθοδος
Ζεματάμε το λάχανο, βγάζουμε τα φύλλα και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό , άνηθο.
Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν, τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Βράζουμε για 20 λεπτά και αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε, αλλιώς σερβίρουμε με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου