Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

τηγανιτές φράουλες και μπανάνες






ΥΛΙΚΑ:

5 κρόκοι αυγών

5 ασπράδια αυγών
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. φράουλες μεγάλες
λάδι για τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 

Ετοιμάζουμε ένα χυλό ανακατεύοντας τους κρόκους, το αλεύρι, 
το αλάτι και το γάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και 
αφήνουμε το χυλό να μείνει για 40 λεπτά. 
Πλένουμε τις φράουλες και αφού τις στεγνώσουμε καλά, αφαιρούμε
το κοτσάνι και τις περνάμε ανά τρεις σε καλαμάκι.
Τις βουτάμε μέσα στο χυλό και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν 
ένα ρόδινο χρώμα. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει 
το λάδι.
Τις σερβίρουμε ζεστές με τη ζεστή σως σοκολάτας*.


Έκανα ακριβώς ότι περιγράφει ο κ.Παρλιάρος "στις γλυκές αλχημείες" προσθέτοντας και μερικές μπανάνες και μια μαρέγκα  ...
το γευστικό αποτέλεσμα... Απροσδόκητο!!!!  
οι καλεσμένοι μου έφαγαν άλλο γλυκό γιατί αυτό το έφαγα εγώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου