Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Γαμοπίλαφο

1 κιλό αρνί
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λάδι
νερό
αλάτι
λεμόνι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το κρέας κομμένο σε μερίδες να τσιγαριστεί στο ελαιόλαδο, ρίξτε και το κρεμμύδι ολόκληρο και σκεπάστε τη.
Σε 15 λεπτά ανοίξτε τη κατσαρόλα και προσθέστε πολύ νεράκι να σκεπάζει το κρέας καλά και αλατίστε . Αφήνουμε να ψηθεί καλά το κρέας 20-30 λεπτά. Σουρώνουμε το κρέας και μετράμε 3 μέρη από το ζωμό, 1 μέρος νερό και 1 μέρος ρύζι γλασέ, για να φτιάξουμε το πιλάφι. Πού πρέπει να είναι ζουμερό όταν κλείσουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε στο ρύζι το χυμό 1-2 λεμονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου