Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ομαθιές

Παχύ έντερο ενός γουρουνιού
500 γρ συκώτι
500 γρ ρύζι
αλάτι , πιπέρι, ρίγανη

Πλένουμε τα έντερα και τα βάζουμε για 4 μέρες σε μια λεκάνη με νερό , που το αλλάζουμε συχνά. Στη λεκάνη ρίχνουμε φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού.
βράζουμε το ρύζι σε ζωμό κρέατος και ρίχνουμε μέσα το συκώτι , το οποίο έχουμε τηγανίσει και ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι,ρίγανη. Γεμίζουμε τα έντερα και τα βράζουμε για λίγη ώρα.
 Στη γέμιση αν θέλουμε προσθέτουμε μυζήθρα ,αμύγδαλα,σταφίδες.

Λοιπόν αν χρόνια μετά υπάρχει αυτό το blog ,και διαβαστεί από τα εγγόνια μου , θα αναρωτηθούν .."τι στο καλό έτρωγαν αυτοί" .... αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η νοστιμιά είναι άπαιχτη ...

1 σχόλιο:

  1. Μια και σ αρέσει να πειραματίζεσαι, δοκίμασε να ''πειράξεις'' τη συνταγή σου,όπως τη φτιάχνουν στα δυτικά. Συκώτι βάλε λιγότερο, και αρκετό πνευμόνι.Μην τα τηγανίσεις, αλλά βράσε τα και μετά ψιλοκοψε τα. Βράσε λίγο το ρύζι, όχι πολύ. Από μπαχαρικά , πρόσθεσε και μια κουταλιά΄της σούπας κύμινο,και ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα. Σταφίδες άφθονες δίνουν μια γευστική μοναδική εμπειρία. Έχω δοκιμάσει και μια άλλη παραλλαγή που δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα, χωρίς σταφίδες, αλλά με μπόλικη τριμμενη ντομάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή