Θαλασσινά με μαύρες ταλιατέλες
1 σουπιά
1 καλαμάρι
2 πλοκάμια χταπόδι
10 γαρίδες μεγάλες
10-15 ψίχα μύδι
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι τοματοχυμό
½ ποτήρι λάδι
1 κ.γ. γλυκάνισο
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μαύρες ταλιατέλες (τις βρίσκουμε σε όλα τα Σουπερ Μαρκετ)
Πλένουμε τα θαλασσινά και κόβουμε σε ροδέλες σουπιά , καλαμάρι , και χταπόδι.
Τις γαρίδες τις βάζουμε σε ένα τηγανάκι για λίγα λεπτά και μόλις κοκκινίσουν τις βγάζουμε και τις καθαρίζουμε αφήνοντας κεφάλι και ουρά (δεν θα είναι καλά ψημένες)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε το χταπόδι για 30 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο ρίχνουμε το καλαμάρι και τη σουπιά , προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι μαζί με τα υγρά του ,τις γαρίδες , το τοματοχυμό , γλυκάνισο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό.
Έχουμε βράσει και τις μαύρες ταλιατέλες ,τις έχουμε κρυώσει και έχουμε ρίξει λίγο λάδι όχι βούτυρο , για να μην κολλήσουν αλλά και για να γυαλίζουν.
Σερβίρουμε και στολίζουμε το πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου