1,5 λιτρο νερό
200 γρ ξινόχοντρος
2 κ.σ σέλινο (τα κοτσάνια)
2 κ.σ μαϊντανό ίσως και μπούκοβο
2 κολοκύθια
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σέλερι
2 τομάτες
1 φλ ελαιόλαδο
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά βάζουμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε. (εκτός τον μαϊντανό).
Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά.
Σε ένα πιάτο με νερό έχουμε μαλακώσει τον ξινόχοντρο και τον προσθέτουμε στη σούπα. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγάκι από τη φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και μπούκοβο
(σέλερι)
ξινόχοντρος
2,5 λτ.γάλα και 1 κιλό στάρι αλεσμένο
Αφήνουμε το γάλα 2-3 μέρες να ξινίσει . Το βράζουμε σε μια κατσαρόλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το στάρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί ο ξινόχοντρος. Αφού κρυώσει τον κάνουμε μικρές χουφτίτσες και τον αφήνουμε μια βδομάδα στον ήλιο να ξεραθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου