Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σαραγλί με φράουλες και σοκολάτα.

Για την Γέμιση
500 γρ φράουλες
10 γρ βούτυρο
20 γρ brandy
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
10 γρ ξύσμα πορτοκάλι
100 γρ φουντούκια χοντρό – αλεσμένα
100 γρ αμύγδαλα χοντρό - αλεσμένα
100 γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα και 1 φλούδα πορτοκάλι

10 λεπτά φύλλα ζύμης
50 γρ βούτυρο λιωμένο

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και   τις φράουλες.. μετά από δυο λεπτά αρχίζουμε διαδοχικά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά της γέμισης  να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Παίρνουμε δυο φύλλα τα βουτυρώνουμε βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε κατά μήκος και φτιάχνουμε 2 λωρίδες   . απλώνουμε ένα πολύ –πολύ αραιό στρώμα από  τη γέμιση με τη φράουλα σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας του φύλλου και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο .
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά 180 βαθμούς και ρίχνουμε το σιρόπι μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Μετά 2 .ώρες κόβουμε διαγώνια τα μπαστουνάκια 5 cm
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου