1 κιλό φλούδα περγαμόντο
1.5 κιλό ζάχαρη
300 γρ νερό
χυμό από 2 λεμόνια
1 βανίλια
Παίρνουμε μια ξύστρα και ξύνουμε τα περγανόντα ομοιόμορφα γύρω-γύρω και κόβουμε τη φλούδα δε μικρά κομμάτια . Τα βράζουμε 2-3 φορές για πέντε λεπτά αλλάζοντας το νερό, για να ξεπικρίσουν .Τα αφήνουμε και μια 2 μέρες σε νερό που αλλάζουμε συχνά . Το βγάζουμε και το απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσει.Το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα , βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη προσθέτουμε το περγαμόντο και αφήνουμε να βράσει ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου