Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα

Παραδοσιακή πίτα τηγανιού της Κρήτης
Το όνομα παραπέμπει στο «σαρίκι» που φοράνε οι Κρητικοί 

Υλικά 
1 κιλό αλεύρι
600γρ ξινομυζήθρα
20γρ. ελαιόλαδο
30γρ ρακί
10γρ χυμό λεμονιού
10γρ αλάτι
500γρ περίπου νερό 
Μέλι, σουσάμι, κανέλα.

Μέθοδος

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το νερό το λάδι το χυμό λεμονιού τη ρακί και το αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά – αργά το αλεύρι
Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε περίπου μια ώρα να «ξεκουραστεί» και ανοίγουμε φύλλο με ξυλίκι. Κόβουμε σε μακρόστενες λουρίδες  ,και  κατά μήκος βάζουμε τη ξυνομυζήθρα . Πιάνουμε τη μια πλευρά από τη λωρίδα και σκεπάζουμε  έως τη μέση και μετά την άλλη έτσι σκεπάζουμε τη μυζήθρα.  Έπειτα πιάνουμε από τη μια άκρη και στρίβουμε προς τα μέσα. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές. Γαρνίρουμε με μέλι σουσάμι και κανέλα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου