Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μπίζι ( όσπριο )


Μπίζι

1/2 κιλό μπίζι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1κ.σ.αλεύρι
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι

Από βραδύς βάζουμε το μπίζι στο νερό. Την άλλη μέρα το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε με καθαρό νερό να βράσει . Όταν είναι σχεδόν ψημένο το σουρώνουμε . Βάζουμε στη κατσαρόλα μισό ποτήρι λάδι το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σοτάρουμε ξαναβάζουμε το μπίζι προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Όταν είναι έτοιμο στύβουμε σε ένα βαθύ πιάτο ένα λεμόνι, μια κουτάλια κοφτή αλεύρι και λίγο ζουμί από τι κατσαρόλα χτυπάμε και δένουμε τη σάλτσα από το Μπίζι

1 σχόλιο:

  1. Βιβήηηηηηηηηηη!!!! Έχεις μπλογκ;;;;;;;;;;;; Γιατί δεν είπες τίποτα; Πότε το άνοιξες καλέ;;; Καλά έκανες! Άντε! Μπράβο! Να τα λέμε κι από δω!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή