250 γρ ρεβίθια
4 κ.σ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ.τζ. ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
Μέθοδος
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν .
Την άλλη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε . Τα στραγγίζουμε (αλλά κρατάμε λίγο ζουμί) και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κοκκινοπίπερο που με αυτό γαρνίρουμε .Αλέθουμε ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη. Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα αραιώνουμε με το ζουμί από το βράσιμο, που κρατήσαμε , για να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να αλείφεται σε ψωμί ή κρακεράκια.
4 κ.σ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ.τζ. ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
Μέθοδος
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν .
Την άλλη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε . Τα στραγγίζουμε (αλλά κρατάμε λίγο ζουμί) και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κοκκινοπίπερο που με αυτό γαρνίρουμε .Αλέθουμε ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη. Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα αραιώνουμε με το ζουμί από το βράσιμο, που κρατήσαμε , για να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να αλείφεται σε ψωμί ή κρακεράκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου