Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσταλευριά


       2 1/2 κιλά μούστος
       3/4  ποτηριού ζάχαρη
       1 ποτήρι αλεύρι για 5 ποτήρια βρασμένο μούστο
       Κανέλα Σουσάμι καρύδια τριμμένα 
                                  
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μούστο με τη ζάχαρη.
Βράζουμε το μούστο σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όσο χρειάζεται. Δηλαδή όσο αφρίζει. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να σταματήσει να αφρίζει ο μούστος και να καθαρίσει. Όταν είναι έτοιμος, σβήνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να κατασταλάξει 12+ ώρες.
Όταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε τη μουσταλευριά, σουρώνουμε το μούστο περνώντας τον από ένα τουλπάνι. Από τον έτοιμο βρασμένο μούστο θα μετρήσουμε περίπου 10 φλιτζάνια δηλαδή εδώ θα χρειαστούμε 2 ποτήρια αλεύρι.  Κρατάμε λίγο βρασμένο στην άκρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Μόλις ροδίσει, το διαλύουμε στο μούστο που έχουμε φυλάξει και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανάβουμε το μάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Στην αρχή το μίγμα είναι θολό, μετά όμως γίνεται διαυγές.
Μοιράζουμε τη μουσταλευριά στα μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, σπασμένα καρύδια και καβουρντισμένο σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου