Οι χορτόπιτες είναι από τα πιο διαδεδομένα φαγητά της Κρήτης.
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι μάραθο
2 φλ.ξινομυζήθρα
2 αυγά
λάδι
για το φύλλο
1/2 αλεύρι
1ποτήρι νερό, 1φλιτζανάκι λάδι ,αλάτι ,σουσάμι
Χοντροκόβουμε το σπανάκι το τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι στη κατσαρόλα, όπου ρίχνουμε και τα μάραθα . Το βάζουμε σε σουρωτήρι να κρυώσει και να σουρώσουν τα πολλά υγρά.
Ανοίγουμε φύλλα λεπτά .Στρώνουμε 2 στο πυθμένα του ταψιού. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση από το σπανάκι που του έχουμε προσθέσει και τα αυγά . Απλώνουμε λίγη μυζήθρα και στρώνουμε επάνω ένα φύλλο . Ξαναπλώνουμε τη υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με το φύλλο .Το περνάμε με λίγο αυγό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε (εγώ οπότε έχω βάζω ειδικά αν χρησιμοποιηθεί έτοιμο φύλλο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου