Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τζουλαμάς


Τζουλαμάς

Ένα κοτόπουλο μέτριο
1/2 κιλό ρύζι γλασε
1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο
1/2 κιλό μυζήθρα
200 γρ σταφίδες
150 γρ ζάχαρη και κανέλα
100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομένα
σιρόπι..(ζάχαρη νερό φλούδα πορτοκαλιού)

Βράζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζουμί ( 4 κούπες )  και το στήθος που το κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια. Βάζουμε 2 κούπες ζουμί στη κατσαρόλα και 4 νερό. Βράζουμε το ρύζι
(2 κούπες) και όταν είναι καλοψημένο ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη ζάχαρη ,τις σταφίδες, το κοτόπουλο, κανέλα τα αμύγδαλα και μισή μυζήθρα. Λαδώνουμε 4  φύλλα τα στρώνουμε ένα ένα  και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και λίγη μυζήθρα απλώνουμε το μιγμα ρυζιού βάζουμε άλλα δυο φύλλα το υπόλοιπο μιγμα και τα υπόλοιπα φύλλα πασπαλισμένα. Ρίχνουμε το ζουμί που έχει περισσέψει τον κόβουμε  και τον βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Μόλις τον βγάλουμε ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου